Behandeltraject

Behandeltraject bij kinderen

Voordat ik met een begeleidingstraject van kinderen begin, heb ik een uitgebreid intakegesprek met de ouder(s) en/of verzorger(s). Gezaghebbende ouders dienen daarna een behandelovereenkomst te tekenen, zodat de individuele begeleiding van hun kind kan starten.

Vervolgens volgt een traject van vijf individuele sessies van meestal een uur per week met het kind.  De sessies vinden in de meeste gevallen plaats in mijn praktijk in Overveen. Desgewenst kan de begeleiding ook op een andere locatie plaatsvinden, onder voorwaarde, dat er een geschikte ruimte aanwezig is. Een ruimte waar ongestoord en met privacy gewerkt kan worden. De regio waar ik ook op locatie werkzaam ben, is o.a. Haarlem, Velserbroek, Heemskerk, Beverwijk.

Tijdens de individuele sessies is er volledige aandacht voor het kind.  Zo worden talenten en kwaliteiten ontdekt, die ingezet kunnen worden, om tot een oplossing te komen. Ook de nodige (nog aan te leren) vaardigheden kunnen zichtbaar en geoefend worden.

Na deze fase nodig ik de ouders uit voor een evaluatiegesprek. Tijdens dit gesprek bespreek ik ook de mogelijkheden van een eventueel vervolgtraject.

Omdat Integratieve Kindertherapie een kortdurende probleemoplossende therapie is, zullen er gemiddeld tien individuele sessies nodig zijn om een positief proces op gang te brengen.

Behandeltraject bij jongeren

Ben jij een jongere en zit je op de middelbare school en heb je, op sociaal of emotioneel gebied, zorgen of problemen? Dan kun je voor een eerste vrijblijvend (algemeen) advies, contact opnemen met mijn praktijk Dit&Dat.

Afhankelijk van je leeftijd is, voordat je werkelijk kunt starten met een begeleidingstraject, wel toestemming nodig van je gezaghebbende ouder(s). Wanneer je kiest voor een jongeren begeleidingstraject, zal jij en je gezaghebbende ouders, een behandelovereenkomst moeten tekenen.

Het jongerentraject:

Na een uitgebreid intakegesprek wordt, in de meeste gevallen, gekozen voor 5 individuele sessies. Wat tijdens de individuele sessies besproken wordt, blijft tussen jou als jongere en mij als therapeut. Na deze sessies volgt een evaluatiegesprek waarin we overleggen of een vervolgtraject wenselijk is.

Met jou als jongere, bespreek ik altijd, in hoeverre ouders geïnformeerd en betrokken zullen worden om de begeleiding te optimaliseren. Ook overleggen we, hoe en wanneer we je ouders, bij de evaluatie betrekken.

“Tijdens de sessies sta jij als jongere geheel centraal en is er volledige aandacht voor wie jij bent, hoe jij de dingen beleeft en wat je zou willen. We onderzoeken je talenten en kwaliteiten die je kan inzetten. Ook is er aandacht voor de nodige, soms nog aan te leren, vaardigheden die je zou kunnen gebruiken om je doel te behalen. “

Vragen of een afspraak maken?
Neem contact op